Έχεις απορίες για τα ηλεκτρικά ρολά ασφαλείας καταστημάτων;

//Έχεις απορίες για τα ηλεκτρικά ρολά ασφαλείας καταστημάτων;

Έχεις απορίες για τα ηλεκτρικά ρολά ασφαλείας καταστημάτων;

Τα ρολά ασφαλείας είναι για πολλούς η καλύτερη λύση για την ασφάλεια ενός καταστήματος ή μιας επιχείρησης. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια αποτελούν τη πιο δημοφιλή επιλογή στον τομέα της προστασίας από κλέφτες και διαρρήκτες. Αν δεν ήταν αποτελεσματικά και ασφαλή, απλά δεν θα βρισκόταν στο προσκήνιο εδώ και τόσα χρόνια!

Αυτό όμως που κάνει τα ρολά πραγματικά να ξεχωρίζουν, είναι το γεγονός ότι υπάρχει μία λύση για όλες τις περιπτώσεις και για όλες τις επιχειρήσεις. Ένας ειδικός μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε ρολά τα οποία θα σας προσφέρουν μεγάλη ασφάλεια, αλλά δεν θα κλείνουν και πολύ τη βιτρίνα σας. Με άλλα λόγια, δεν θα θυσιάσετε την ορατότητα σας στον βωμό της ασφάλειας.

Όποιον τύπο ρολών όμως και να επιλέξετε, σίγουρα θα υπάρχει ένα δίλημμα που θα έχετε στο μυαλό σας κατά την αγορά τους: θα πρέπει αυτά να είναι ηλεκτρικά ή χειροκίνητα; Τα χειροκίνητα λίγο πολύ, όλοι ξέρουμε πως δουλεύουν. Τα ηλεκτρικά ρολά καταστημάτων όμως από την άλλη, είναι για πολλούς μία περιττή σπατάλη, ενώ πολλοί δεν ξέρουν πως δουλεύουν και νομίζουν ότι αν κοπεί το ρεύμα ας πούμε, δεν θα μπορούν να ανοίξουν ή να κλείσουν το μαγαζί τους! Εμείς λοιπόν θα απαντήσουμε σε μερικές από τις πιο συχνές απορίες σχετικά με τα ηλεκτρικά ρολά καταστημάτων, έτσι ώστε έρθει ώρα να επιλέξετε ηλεκτρικά ή χειροκίνητα, να κάνετε τη πιο σωστή και πληροφορημένη επιλογή. Πριν ξεκινήσουμε σας ενημερώνουμε ότι στην εταιρία cancelletto θα βρείτε ρολά ασφαλείας όλων των ειδών ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Ας τα δούμε αναλυτικά.

1. Πώς ακριβώς δουλεύουν τα ηλεκτρικά ρολά;

Βασικά δουλεύουν όπως και τα χειροκίνητα! Η μόνη διαφορά είναι ότι το ανεβοκατέβασμα τους δεν γίνεται με το χέρι, αλλά από ένα ειδικό μοτέρ. Το μοτέρ αυτό δουλεύει φυσικά με ηλεκτρικό ρεύμα και λειτουργεί με βάσει τις εντολές που λαμβάνει από ένα πάνελ ελέγχου ή ένα τηλεκοντρόλ. Όσο πιο δυνατό το μοτέρ, τόσο πιο γρήγορα θα ανεβαίνουν και θα κατεβαίνουν τα ρολά.

2. Τι γίνεται αν κοπεί το ρεύμα;

Τα ηλεκτρικά ρολά ασφαλείας καταστημάτων χρειάζονται ρεύμα για να ανεβούν και να κατέβουν, εξαιτίας του μοτέρ τους. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι αν δεν υπάρχει ρεύμα τότε αυτά αχρηστεύονται! Οι κατασκευαστές τους προβλέπουν γι’αυτό κι έτσι όλα μπορούν να δουλέψουν και χειροκίνητα, σε έκτακτες περιπτώσεις όπως βλάβες και διακοπές ρεύματος. Αν μάλιστα είστε διατεθειμένος να δώσετε και κάτι παραπάνω, μπορείτε να αγοράσετε ένα ειδικό UPS, έτσι ώστε το μοτέρ να δουλεύει ακόμη και όταν το ρεύμα είναι κομμένο.

3. Είναι πιο ακριβά από τα χειροκίνητα;

Τα ίδια τα ρολά δεν είναι πιο ακριβά, μιας που δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα χειροκίνητα. Αυτό που ανεβάζει τη τιμή τους, είναι φυσικά το μοτέρ. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε και οικονομία όταν αγοράζετε ηλεκτρικά ρολά ασφαλείας καταστημάτων. Όπως είπαμε και παραπάνω, η ισχύς του μοτέρ καθορίζει και τη ταχύτητα λειτουργίας των ρολών. Μπορείτε λοιπόν άνετα να μην επιλέξετε το πιο δυνατό και γρήγορο μοτέρ και να “συμβιβαστείτε” με ένα μέσης ταχύτητας. Αν το μπάτζετ σας κινείται σε λογικά όρια, τότε σίγουρα θα βρεθεί μία λύση.

4. Τι συντήρηση χρειάζονται;

Τα ρολά ασφαλείας γενικά δε χρειάζονται πολλή συντήρηση. Θα πρέπει απλά να τα κρατάτε καθαρά αλλά και να φροντίζετε να μην υπάρχουν σκουπιδάκια στους οδηγούς τους και στον χώρο γύρω τους. Τα ηλεκτρικά ρολά ασφαλείας ωστόσο, χρειάζονται και έναν έλεγχο στο μοτέρ τους σε τακτικά χρονικά διαστήματα, κατά προτίμηση μία φορά τον χρόνο. Πολλές επιχειρήσεις που πουλάνε ηλεκτρικά ρολά και μοτέρ, κάνουν ειδικές προσφορές για τη συντήρηση και το after sales service τους, κάποια μάλιστα τα προσφέρουν και δωρεάν, αρκεί να ψάξετε λίγο!

5. Και αν μου χαλάσουν;

Όλα τα ρολά μπορεί να χαλάσουν, το ίδιο ισχύει και για τα ηλεκτρικά, απλά εδώ υπάρχει ένας επιπλέον παράγοντας: το μοτέρ! Γενικά τα μοτέρ ρολών είναι πολύ ανθεκτικά και πολύ σπάνια θα παρουσιάσουν κάποιο σημαντικό πρόβλημα. Ακόμη και αν συμβεί αυτό όμως, τις περισσότερες φορές μπορεί να γίνει άμεση επισκευή, η οποία δεν έχει και πολύ μεγάλο κόστος. Οι “καταστροφικές” βλάβες σε μοτέρ, που λύνονται μόνο με αντικατάσταση δηλαδή, είναι πολύ σπάνιες.

Τώρα που πιθανώς να λύθηκαν όλες οι απορίες σας για τα ηλεκτρικά ρολά καταστημάτων, η επιλογή στο δίλημμα ηλεκτρικά ή αυτόματα είναι δική σας! Ελπίζουμε ότι τώρα θα έχει γίνει έστω και λίγο ευκολότερη!

Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε από κοντά και να συζητήσουμε για τις ανάγκες της επιχείρησης σας, με πληθώρα επιλογων και τις ανταγωνιστικότερες τιμές της αγοράς.

Δείτε επίσης Επισκευές ρολών