Αγοράστε πόρτες ασφαλείας με προσοχή

//Αγοράστε πόρτες ασφαλείας με προσοχή

Αγοράστε πόρτες ασφαλείας με προσοχή

Η ασφάλεια είναι μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες για τις ημέρες που ζούμε και οι άνθρωποι κάνουν ότι μπορούν για να προστατέψουν τις οικογένειες και τα υλικά τους αγαθά. Παλιότερα οι πόρτες των σπιτιών μας ήταν ανοιχτές όλη την ημέρα, με το κλειδί επάνω στην πόρτα. Αυτό πλέον δεν είναι εφικτό. Αντίθετα, υπάρχουν πόρτες ενισχυμένες και θωρακισμένες ώστε να είναι απροσπέλαστες. Δαπανούνται αρκετά χρήματα για αξιόπιστες λύσεις στην επιλογή θωρακισμένης πόρτας. Αλλά λόγο της ζήτησης έχουν δημιουργηθεί και προϊόντα τα οποία δεν ανταποκρίνονται σε αυτό που λέμε «ασφάλεια».

Για να μπει κάποιος στον χώρο σας θα πρέπει να περάσει από κάποιο απροστάτευτο παράθυρό ή από την εξωτερική σας πόρτα. Ωστόσο οι περισσότερες πόρτες δεν μπορούν να κάνουν καλή δουλειά απέναντι σε ανεπιθύμητους ανθρώπους. Πολλές κατασκευές, συνήθως αυτές που είναι φθηνότερες, είναι πολύ εύκολα παραβιάσιμες και δεν δυσκολεύουν καθόλου τον διαρρήκτη.

Πιστοποιήσεις
Από την άλλη υπάρχουν πόρτες που πληρούν προδιαγραφές και ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις οι οποίες είναι απροσπέλαστες με τα κοινά μέσα. Θωρακισμένες με ατσάλι και επενδυμένες με ξύλο προσφέρουν ασφάλεια αλλά και κομψότητα και όμορφη εμφάνιση στο σπίτι σας. Απαραίτητο αξεσουάρ για μία τέτοια πόρτα είναι μία κλειδαριά ασφαλείας.

Όταν λοιπόν θέλετε να επιλέξετε πόρτες ασφαλείας για το σπίτι ή το κατάστημά σας, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ελέγξτε προσεκτικά την κατασκευή. Μία πόρτα μόνο από ξύλο είναι προφανώς εύκολα παραβιάσιμη. Αντίθετα μία πόρτα με χάλυβα ή ατσάλι είναι δύσκολο στο να παραβιαστεί.

Κατά την αγορά πόρτας ασφαλείας θα πρέπει επίσης να προσέξετε και τις πιστοποιήσεις. Σε αυτόν τον κλάδο, ευρωπαϊκοί οργανισμοί έχουν βάλει κάποια standards όσον αφορά την κατασκευή για να θεωρηθεί μία πόρτα, ασφαλείας. Ζητήστε από την εταιρία να σας δείξει τα έγγραφα με τις πιστοποιήσεις της. Να είστε σίγουροι για το προϊόν που αγοράζετε.

Χώρα προέλευσης
Μία ακόμη παράμετρος είναι ο τόπος κατασκευής. Πολλοί έμποροι στην Ελλάδα φέρνουν πόρτες από την Ασία πουλώντας τες σαν εξαιρετικά προϊόντα ασφαλείας ενώ στην ουσία δεν ανταποκρίνονται σε αυτόν τον ρόλο. Επιλέξτε κατασκευαστές που εδρεύουν στην Ευρώπη και αν είναι δυνατόν στην Ελλάδα, ενισχύοντας έτσι την ελληνική οικονομία.

Κάτι ακόμα που πρέπει να έχετε υπόψη είναι η κλειδαριά με την οποία έρχεται η πόρτα. Μία απλή κλειδαριά σε μία θωρακισμένη πόρτα είναι Αχίλλειος πτέρνα. Μπορεί εύκολα να παραβιαστεί και τελικά αυτό που θεωρούσατε ασφαλές να σας «κρεμάσει».

Εν κατακλείδι
Κλείνοντας αυτό το άρθρο είδαμε ότι αρχικά, ισχύει σε αυτήν την περίπτωση το «ότι πληρώνεις, παίρνεις». Αν δεν είστε διατεθιμένοι να δώσετε κάποια χρήματα παραπάνω, δεν θα πάρετε μία αξιόπιστη πόρτα ασφαλείας. Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι το υλικό κατασκευής. Μπορεί να σας ενδιαφέρει η εξωτερική εμφάνιση αλλά η ουσία κρύβεται στο εσωτερικό της πόρτας. Αγοράστε επίσης μία πόρτα με κλειδαριά ασφαλείας. Όχι με μία απλή συμβατική κλειδαριά. Ενημερωθείτε από το ιντερνέτ σχετικά με το τι πρέπει να κοιτάξετε. Δείτε εταιρίες και ψάξτε για αυτές και τις κριτικές που έχουν λάβει. Μην μένετε στην τιμή.

πηγή : oiko-em.gr

Δείτε επίσης Επισκευές ρολών