Πότε χρειάζονται επισκευές ρολών ασφαλείας

//Πότε χρειάζονται επισκευές ρολών ασφαλείας

Πότε χρειάζονται επισκευές ρολών ασφαλείας

Τα ρολά ασφαλείας είναι γνωστά για τη μεγάλη θωράκιση που προσφέρουν στον κάθε χώρο, αλλά και για την αξιοπιστία τους. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι πολύ απλός: αποτελούνται από πολύ απλούς μηχανισμούς, ειδικά τα χειροκίνητα ρολά, πράγμα που σημαίνει πως χρειάζονται ελάχιστη και πολύ λίγη συντήρηση. Αυτό όμως δε σημαίνει και ότι κάποια δε θα χαλάσουν ή δε θα πάθουν ποτέ κάποια βλάβη.

Όλα τα πράγματα κάποτε παρουσιάζουν προβλήματα, κυρίως λόγω του χρόνου και της κακής συντήρησης. Για τον χρόνο δεν μπορεί να γίνει κάτι, για το δεύτερο όμως, μπορεί. Σύμφωνα με τους μάστορες που κάνουν επισκευές ρολών, οι περισσότερες ζημιές και τα προβλήματα, γίνονται λόγω κακής συντήρησης ή κακομεταχείρισης. Αυτό σημαίνει, πολλές από αυτές, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

Παρόλα αυτά, μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστείτε τη βοήθεια κάποιου τεχνικού, μιας που εννοείται πως κανείς δεν πρέπει να δοκιμάσει να φτιάξει μόνος του τα ρολά του. Ποιον όμως θα πρέπει να εμπιστευθείτε; Πολλοί απλά ανοίγουν τον Χρυσό Οδηγό και διαλέγουν τον πρώτο μάστορα που συναντάνε. Αυτό φυσικά δεν είναι πάντα καλή ιδέα. Η επισκευή των ρολών ασφαλείας είναι πολύ σημαντική για να την αφήσετε στην τύχη. Ας δούμε λοιπόν τι θα πρέπει να προσέξετε όταν ψάχνετε μάστορα!

Περιπτώσεις που τα ρολά ασφαλείας σας έχουν πάθει βλάβη και χρειάζονται συνεργείο για επισκευές ρολών, είναι όταν παρουσιάζονται ζημιές στο ρολό. Οι ζημιές αυτές μπορεί να είναι αποτέλεσμα φυσιολογικής φθοράς, ή ζημιές από φθορά του εξοπλισμού, λόγω κακής χρήσης. Για παράδειγμα αν το ρολό δεν κλείνει, επειδή βρέθηκε σημαντικό εμπόδιο στη διαδρομή, και έχει στραβώσει ο μηχανισμός. Σε αυτή την περίπτωση η άμεση επέμβαση ενός συνεργείου με επισκευές ρολών θεωρείται επιτακτική και αναγκαία. Συνήθως αυτοί από τους οποίους προμηθευόμαστε τα ρολά ασφαλείας, αναλαμβάνουν την σωστή τοποθέτηση και τη συντήρηση όλου του συστήματος (ρολά ασφαλείας, μηχανισμοί, αυτοματισμοί, αναλώσιμα είδη, κλπ).

Εάν τα ρολά σας χάλασαν ή χρειάζονται επισκευή απευθυνθείτε στους ειδικούς μας για να σας δώσουν τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Δείτε επίσης Επισκευές ρολών